HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

2018 GYS İçişleri Bakanlığı VHKİ ve Şefime Özel Sınavı

06-02-2018 15:47
2018 GYS İçişleri Bakanlığı VHKİ ve Şefime Özel Sınavı

 2018 GYS İçişleri Bakanlığı VHKİ ve Şefime Özel Sınavı

 

                         Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni yani kısa adıyla VHKİ kamu kuruluşlarında kurum içi yükselmek için girilen sınav türüdür. VHKİ unvanına sahip olabilmek için MEB onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Kurum da yükselebilmeniz için adaylık dâhil 4 yıl sonra şef, 10 yıl sonra ise müdür olabiliyorsunuz. Yükselme sınavları 3-4 senede bir İç İşleri Bakanlığınca açılmaktadır. Ve her kurum sınavı kendi yapmaktadır. Bu sınav sonunda direk müdür olamıyorsunuz şeflikte yapmanız gerekmektedir. 

 
 

                       VHKİ kadrosundan sonra hala görevde yükselme isteyenlerin uğrayacağı durak ise Şef’ liktir.  Şef personeli olarak göreve başlamak için, VHKİ’ de olduğu gibi ön lisans düzeyinde eğitim seviyesine sahip olmak yeterlidir. Kanunda belirtilen görev süreleri tamamlandıktan sonra, şef olarak göreve başlanabilir. Şef olmanın maaş anlamında getirileri bir önceki kadrolara göre daha yüksek olduğu gibi aynı zamanda seçim görevlerine katılma, bazı sınavlarda görev alma gibi ekstra getirileri de görülmektedir. Bu bakımdan şeflik avantajlı bir görev konumundadır.
                      Bu sınavdan yeteri düzeyde puan almayı başaranlar ilgili kadroda görev yapma hakkı kazanırlar.

 
 Sınav belirli aralıkla yapıldığı için çok fazla kaynağa sahip olamayabilirsiniz. Bu konu da size en çok yararlı sağlayacak kaynak aşağıda belirtilmiştir.
 
 
 
 
  
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.