HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

2018-YDS İlkbahar Dönemi Başvuruları

07-02-2018 16:28
2018-YDS İlkbahar Dönemi Başvuruları

 2018-YDS İlkbahar Dönemi Başvuruları

 

                   Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen merkezi bir dil sınavıdır. Bu sınava; KPSS lise adayları, KPSS ön lisans adayları, üniversite 3 veya 4'üncü sınıfta okuyanlar, KPSS lisans adayları, KPSS A grubu adayları, kamu personelleri, yüksek lisans adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora adayları, doçent adayları, sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık yapmak isteyenler, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitiren ve denklik almak isteyenler başvurabilirler.
 
 
                YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken, memuriyette dil tazminatı alınırken YDS sonuçları kullanılmaktadır. Akademik kadrolara başvurmak isteyen adaylar için YDS puanlarının herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak OSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi verilmiştir. Dolayısıyla başvuru yapılacak kurumun kabul ettiği geçerlilik süresi ayrıca öğrenilmelidir. 
 
 
                     YDS, Sonbahar ve İlkbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır. 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS İlkbahar Dönemi) 1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 7-15 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak olup adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Adayların başvuru sürecinde Ek'te yer alan 2018-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önerilmektedir.
 
YDS başvuruları https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılmaktadır.
 
 
YDS ilgili en uygun kitaplara BURADAN ulaşabilirsiniz.
 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.