HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Harp Okulları Sınav ve Başvuru

12-02-2018 10:49
Harp Okulları Sınav ve Başvuru

 Harp Okulları Sınav ve Başvuru 

 

                    Milli Savunma Üniversitesi başvuruları için süreç dün başladı.  Personel temin sürecinde adaylar ön başvuru, başvuru, kayıt-kabul, uygulamalı sınav, mülakat sınavı, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından geçecekler. Milli Savunma Üniversitesi başvuru işlemleri 9 Ocak itibariyle ÖSYM internet sitesi aracılığıyla alınmaya devam ediyor. Askeri okullar için Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri öğrenci alımı yapacak olan Milli Savunma Üniversitesi, aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksekokulu için de başvuruları kabul edecek.
 

              Milli Savunma Üniversitesi başvuru işlemleri 9 Ocak itibariyle ÖSYM internet sitesi aracılığıyla alınmaya devam ediyor. Askeri okullar için Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri öğrenci alımı yapacak olan Milli Savunma Üniversitesi, aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksekokulu için de başvuruları kabul edecek.

 

                     Milli Savunma Üniversitesi için ÖSYM'nin düzenleyeceği sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.

               Gerçekleştirilen sınavın sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacaktır. 

               Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamayacaktır.

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

             MSÜ'ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak;

*  Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.
*  Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),
*  Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),
*  Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018-MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.
*  Milli Savunma Üniversitesi adına gerçekleştirilecek sınavda, adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.
*  Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların;
 
    - MSÜ-SAYISAL (SA),
    - MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),
    - MSÜ-SÖZEL (SÖ),
    - MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK MÜLAKATINDA PERFORMANS KOŞULLARI

                 Fiziki yeterlilik mülakatına katılım sağlayacak olan kadın ve erkek adayların barfikste açık tutuşta bekleme, durarak uzun atlama, basketbol topu fırlatma, mekik ve 400 metre koşu performansları değerlendirilecek. İşte, kadın ve erkek adaylarda aranan performans koşulları;

                Fiziki Yeterlilik Testinde 5 branşın 4’ünden 1 (bir) ve üzeri puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puanı hesaplanmayan veya 0 (sıfır) puan alan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir.

               Adayın aldığı puanların toplamı Fiziki Yeterlilik Testi puanını oluşturur.

 

 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.